Afgelopen zaterdag 14-5-2022 werd er op de vliegvelden gedemonstreerd tegen de luchtvaart. Door omstandigheden kon ik er helaas niet bij zijn. Hierbij sluit ik me aan bij dat protest.                                                                                                                                                   

De vrijheid van vliegen.

De luchtvaart moet krimpen. Het is een stap die we moeten zetten om onze aarde te redden die in een grote gezondheidscrisis verkeerd.

De luchtvaart heeft een verwoestende werking op onze aarde door de enorme CO2 uitstoot en daarmee de opwarming van de aarde. Maar wij verwende nesten in het westen moeten vliegen, wij moeten naar verre oorden voor onze verdiende vakantie. Toen de voorjaarsvakantie begon kon Schiphol de drukte niet aan. Ik schrok me rot.

Wat hebben we geleerd van de Covid-19 crisis, de pandemie? Niets lijkt het wel, terwijl duidelijk is dat wij mensen zelf de pandemie hebben veroorzaakt. En er komen er nog meer, dus houdt de mondkapjes maar in de lade.

We moeten voortdurend verwend en vermaakt worden. We zijn niet meer blij met het leven zelf.

Als mensen ongeneeslijk ziek worden, komt er een omkering. Ons gezin, familie en de kleine dingen in het leven blijken dan belangrijk. Terwijl we met onze manier van leven juist onze gezondheid schaden.

Voor de bestrijding van de pandemie accepteerde de meeste van ons de maatregelen: afstand houden, mondkapjes, horeca en niet essentiële winkels dicht. Waarom worden er geen strenge regels ingevoerd om onze aarde te redden? Zoals een vliegtaks of vleestaks. Daarover krijg ik dan reacties als: dat is vrijheid.  Maar onze vrijheid gaat ten koste van de vrijheid en gezondheid van toekomstige generaties.

Het is een cliché, maar Nederland is ook mooi en we kunnen mooie treinreizen maken in Europa.De vakantie begint in de trein. De omgeving verandert, de taal verandert. En zo krijg je zomaar de kans je Duits, Engels, of Frans op te halen met een leuk gesprek.

Uiteindelijk is reizen ook een hoop gedoe, dus je kunt ook gewoon thuisblijven.

Ria Smit

Reacties

Populaire posts van deze blog